2015-05-17
Sörby BOIS har under sin 50-åriga historia tagit inte mindre än (över) 600 SM-medaljer vilket troligen gör dem till en av Hässleholms Kommuns mest framgångsrika klubbar. De har, på uppdrag av Svenska Tyngdlyftningsförbundet, i helgen arrangerat Ungdoms SM i tyngdlyftning. 23 aktiva lyftare finns i klubben som har ett medlemsantal på straxt under 300 personer. Under USM representerades klubben av Tilde Reinholds, Filippa Ferm, Ebba Jönsson, Linus Persson, Rasmus Persson, Viktor Hult och Daniel Wennerberg. Under lördagens tävling tog Tilde guld i 44 kilos klassen i ryck, stöt och totalt och Filippa silver i 58 kilos klassen i alla tre kategorier. På lördagen slogs också ett svenskt rekord av en av de gästande ungdomarna. Adam Lantz från Nora TK stod för detta rekord. Söndagens tävling blev lyckad ur hemmaperspektiv då Viktor Hult tog tre medaljer, guld i ryck, silver i stöt och silver totalt i 85 kilos klassen! Daniel Wennerberg tog dessutom tre brons i pojkarnas 94-kilosklass Admin vill gratulera alla de tävlande till alla framgångar och klubben till ett väl genomfört arrangemang