Tisdagen den 26 maj inleddes en spännande vecka för ortens tredjeklassare, Då öppnade Hembygdsföreningen upp för en verklighetstrogen historilektion i genuin miljö. Backstugans klass 3C var en av de klasser som fick besöka Västergårda och uppleva en fläkt av en svunnen tid. Man fick bl.a. prova att tvätta på gammalt vis, smida, harpa potatis och bilda kedja med hinkar när man visade hur dåtidens brandkår fungerade.. Eleverna verkade trivas när vi gjorde ett besök hos dem och alla testade de olika sakerna med stort engagemang. Spännande, annorlunda, jobbigt var några av de ord som eleverna använde för att beskriva vad de trodde om hur det var förr och Hembygdsföreningens medlemmar hade inga större bekymmer med att få deras uppmärksamhet. Fram tills fredagen 30 maj har ca 65 elever besökt Västergårda och provat på att leva i en svunnen tid